Workshops en cursussen


Workshops en cursussen algemeen


Wilma Pustjens biedt workshops en cursussen beeldende kunst aan. Als 1e graads kunstgeschiedenis- en tekendocente doceerde zij aan diverse culturele centra en aan door het ministerie erkend beroepsonderwijs. Momenteel is zij o.a. als docent verbonden aan de Volksuniversiteit te Geleen. Zij verzorgt (meestal op aanvraag) workshops voor bedrijven en organisatiebureaus, maar ook voor particulieren:


- workshops buiten tekenen/schilderen


- workshops schilderen algemeen of naar thema in atelier of op locatie


- workshops aquarel algemeen of naar thema in atelier of op locatie


- workshops in verzorgingscentra en activiteitencentra


- werkweken schilderen in Frankrijk


- cursussen schilderen


- cursussen aquarel


- kunstprojecten voor scholen (ondersteunend)


- korte cursussen kunstgeschiedenis


- lezingen


De motivatie om les te geven, vindt de kunstenares in de stimulerende werking van de directe wisselwerking tussen de maatschappelijke functie van docente en kunstenaarschap.


Heeft u zin om met een groep vrienden/vriendinnen iets leuks te ondernemen?


Dan kan dit met een leuke workshop. Al vanaf 4 personen zijn er mogelijkheden.


Natuurlijk zijn er ook cursussen . Deze lopen van september t/m december en van januari t/m mei.


Neem vrijblijvend contact op!
Cursus tekenen (-en schilderen) Maastricht

 

 

Maandagavond 19.30 – 21.45/22.00 uur

 

Locatie: atelier van de kunstenares, wijk Daalhof, Romeinse Baan , Maastricht

 

Start : september 2019  en januari 2020 (latere instap ook mogelijk)

 

Tijdens deze cursus wordt er gewerkt naar opdracht, zodat de beeldelementen en onderwerpen groepsgewijs aan bod komen. Mogelijke onderwerpen: landschap,stilleven, bloemen, mensen, dieren, stadsgezichten, realistisch, gestileerd of volledig abstract. Bij deze onderwerpen komen beeldelementen als compositie, contrast e.d. vanzelf aan bod.

In de tweede helft van de cursus wordt het gebruik van verschillende materialen gestimuleerd en kiest men zelf, met behulp van de docent, het onderwerp. De materialen kunnen alle tekenmaterialen zijn, maar ook aquarel en eventueel kleinschalig acryl.

De lessen hebben ieder seizoen een gelijksoortig ritme in de te behandelen stof, en worden per cursist aangepast aan niveau en ervaring. Zo blijft het aangenaam voor de starter en interessant voor degenen die de cursus als vervolg op de eerste cursus volgt. In een groep van 4 tot 7 personen is de begeleiding sterk individueel. Zowel de absolute beginner als de gevorderde krijgt de aandacht die hij of zij wenst.

 

De cursussen zijn exclusief materiaal en inclusief koffie/thee en koekje.

Inschrijving per half cursusjaar:

Van september t/m december 13 lessen

Van januari t/m mei 17 lessenWanneer u meer wilt weten over materiaal, kosten en e.d., neemt u dan contact op via “contact” (de mail van deze site) of via wilmapustjens@home.nl of via kunststudiodaalhof@gmail.com

Wanneer u uw telefoonnummer doorgeeft, kan ik desgewenst ook telefonisch contact opnemen. 

workshop schilderen Maastricht


Workshops worden doorgaans op verzoek gepland. Vanaf 4 personen kunt u al een workshop boeken inclusief eenvoudige lunch.


De workshops zijn in het atelier van de kunstenares te Daalhof, Maastricht en vinden plaats op zaterdag van 10.00 tot 15.30 uur. Uiteraard met pauzes. Al naar gelang de wensen, zijn de workshops inclusief of exclusief materiaal.


Wilt u thuis een dagje schilderen met vrienden? Ook hier zijn afspraken over te maken.


Wanneer u voor aquarel kiest, is dit doorgaans goed te realiseren.


Voorbeeldprijzen:


Workshop aquarel in het atelier van de kunstenares min. 4 en max. 6 personen inclusief eenvoudige lunch en inclusief materiaal. Van 10.00 tot 15.30 uur  Euro 39,- p.p.


Volksuniversiteit Maasland  http://www.vumaasland.nl      Geleen


Aquarelleren


De aquareltechniek is een bijzondere schildertechniek. In aanvang lijkt het soms wat moeilijker, maar uiteindelijk leidt het tot schitterende resultaten. Daarom verdient deze techniek een aparte cursus. Ook combinatietechnieken (bv. aquarel met pen) komen aan bod. Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als (semi)-gevorderden. De begeleiding is nl. sterk individueel gericht. De eigen ontwikkeling kan bijgestuurd en knelpunten kunnen ontdekt worden. Verder is het kijken naar werk van medecursisten vaak net zo leerzaam als het advies van de docent.Geleen:


maandag september 2019 van 09.30 – 12.00 uur 12 lessen, wekelijks

               

maandag januari 2020 van 09.30 – 12.00 uur 12 lessen, wekelijksVrij schilderen, Vrij tekenen


Het woord 'vrij' in de cursus 'vrij tekenen en schilderen' betekent niet werken zonder enig plan. 'Vrij' betekent een vrije keuze van onderwerp en materiaal. Er is zeker begeleiding, maar dan naar een individueel programma. In deze cursus komt een breed scala aan mogelijkheden aan bod, van het tekenen van stillevens tot het zelf maken van composities in het platte vlak en alles wat daar eventueel tussen ligt. Men kan gebruik maken van allerlei teken- en schildermaterialen.Geleen:


donderdag september 2019 van 09.30 – 12.00 uur, 12 lessen, wekelijks


donderdag januari 2020 van 09.30 – 12.00 uur 12 lessen, wekelijks
Bij interesse: neem contact op met de Volksuniversiteit www.vumaasland.nl